قرص وارفارین سدیم
قرص وارفارین
مضرات انواع قرص وارفارین ۵ میلی گرم و رژیم غذایی آن چیست و چه عوارضی دارد در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
قرص وارفارین داروی ضد تشکیل لخته است که توانایی بدن را برای تشکیل لخته خون کاهش میدهد، هدف پزشک شما از تجویز وارفارین جلوگیری از تشکیل لخته ای است که برای بدن شما مضر است، از جمله موارد استفاده از وارفارین میتوان به پیش گیری از ایجاد لخته در عروق بدنبال ریتم نامنظم قلب، آمبولی ریه، بیماریهای دریچه ای قلب بیماران با دریچه مصنوعی قلب و تشکیل لخته در عروق عمقی اشاره کرد. هدف از درمان با عوامل ضد انعقادی چون وارفارین) کومادین( کاهش و پیشگیری از تشکیل لخته خون است، مهمترین جنبه احتیاطی وارفارین حفظ سطح درمانی دارو در خون است ، چنانچه سطح دارو بالا باشد احتمال خونریزی وجود دارد، درمان موثر و مطمئن در گرو داشتن دانش درباره درمان با وارفارین و عوامل موثر بر درمان می باشد .گاهی به داروهای ضدانعقاد نظیر وارفارین، رقیقکننده خون گفته میشود، در حالی که در واقع این داروها خون را رقیق نمیکنند. اگر لختهای وجود داشته باشد، وارفارین آن را حل نمیکند، بلکه از بزرگ شدن آن و در نتیجه بروز مشکلات جدیتر جلوگیری میکند. این دارو در موارد گوناگونی مانند مشکلات قلبی، ریوی و رگهای خونی مصرف میشود.
کنترل سطح دارویی قرص وارفارین
سطح دارویی وارفارین با تستی بنام INR وPT کنترل میشود. INR در اکثر موارد معرف سطح درمانی وارفارین است که این میزان ممکن است با توجه به شرایط بیماری شما و نظر پزشک شما متفاوت باشد. INR پائین نشان میدهد شما ممکن است در معرض تشکیل لخته قرار بگیرید. در این حالت پزشک وارفارین شما را افزایش میدهد، در موارد INR بالا، ممکن است خطرخونریزی وجود داشته باشد که پزشک معالج شما مقدار دارو را کم میکند. درکسانی که وارفارین را تازه شروع میکنند INR ممکن است سطح متغیری داشته باشد از اینرو کنترل مکرر سطح INR تا رسیدن آن به سطحی ثابت لازم است
زمان مصرف قرص وارفارین
مهمترین نکته در باره مصرف قرص وارفارین ، خوردن دارو در وقت معین است بطوریکه فراموش نشود. زمان ایده ال مصرف دارو ” عصر ” است.با توجه به اینکه غذا ممکن است بر جذب دارو تاثیربگذارد ، دارو نیم ساعت قبل یا یکساعت بعد از غذا مصرف شود.وارفارین با ویتامین K رژیم غذایی شما تداخل دارد و اثر درمانی وارفارین راکاهش می دهد، منابع غذایی ویتامین K برگ سبزیجات سبز تیره چون بروکلی، اسفناج، کاهو و کلم سبز است. نکته مهم مصرف هفتگی یکنواخت این سبزیجات است نه حذف کامل این ترکیبات از رژیم غذایی.
عوارض احتمالی قرص وارفارین چیست
خونریزی از بینی ،خونریزی از لثه هنگام مسواک زدن، استفراغ خونی، خون در ادرار، مدفوع قرمز یا تیره ، کبودی غیر طبیعی در نواحی مختلف بدن ، قطع نشدن خونریزی در بریدگی ها ، افزایش خون قاعدگی، سردرد گیجی و ضعف ، درد و التهاب غیر طبیعی، ریزش مو و بثورات پوستی.ـ کبودی یا درد انگشتان پا ـ ادرار کدر یا تیره و یا ادرار کردن مشکل یا دردناک ـ زخم یا لکههای سفید در دهان ـ گلودرد ، تب و لرز ـ ورم پا و ساق پا ـ خستگی ـ افزایش وزن غیرعادی ـ زردی چشمها یا پوست
دستورات مصرف وارفارین چیست
– وارفارین معمولا روزی یک نوبت مصرف میشود. مهم است که هر روز در ساعت معینی خورده شود. هیچ گاه بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. از دستور پزشکتان به دقت پیروی کنید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به محض آن که به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تا روز بعد متوجه آن نشدید، نوبت فراموش شده را رها کرده، به برنامه دارویی معمولتان بازگردید. – مقدار دارو را دو برابر نکنید که ممکن است موجب خونریزی شود. هر نوبت که دارو را مصرف میکنید، روی یک برگه علامتی بگذارید تا دچار اشتباه نشوید. پیش از هماهنگی با پزشکتان، وارفارین را قطع نکنید. مهم است که به طور منظم به پزشکتان مراجعه کنید تا بهبودتان را زیر نظر داشته باشد.
تداخل دارویی قرص وارفارین
برخی آنتیبیوتیک ها، مسکنها، داروهای ضد التهابی، داروهای ضد صرع، ضد افسردگی، ضد پلاکت، ضد دیابت، ضد چربی، ضد نقرس، داروهای گوارشی، داروهای ضد قارچ و نیز داروهای گیاهی نظیر جوز هندی ممکن است با مصرف ورافراین تداخل کنند. پس حتما پزشک خود را از داروهای دیگری که مصرف می کنید مطلع سازید تا با هم تداخل نکنند.
موارد احتیاط در مصرف قرص وارفارین
در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف وارفارین، پزشکتان را مطلع سازید، زیرا همه اینها احتمال خونریزی را افزایش میدهند: ـ حساسیت به وارفارین و سایر داروهای ضد انعقاد، یا هر نوع ماده غذایی، رنگ خوراکی ، یا دارو ـ بارداری یا شیردهی ـ مصرف داروهای دیگر، به ویژه آنتیبیوتیک (کلرامفنیکل، اریترومایسین، ریفامپین)، داروهای ضد سرطان، داروهای ضد تشنج (کاربامازپین، فنیتوئین)، داروهای ضد پلاکت (دیپریدامول) ، داروهای ضد تیروئید (پروپیل تیواوراسیل ،متیمازول) ، سایمتیدین ، داروهای قلبی (آمیودارون ، کینیدین)، داروهای نقرس (آلوپورینول)، هورمونها (استروژن، قرصهای ضدبارداری، استروئیدها، آندروژنها)، داروهای پایین آورنده کلسترول (کلستیرامین، کلوفیبرات، جم فیبروزیل)، مترونیدازول، داروهای ضددیابت خوراکی، مسکنها (مثل ایندومتاسین، مفنامیکاسید)، داروهای خواب، یا ویتامین K و نیز مصرف داروهای گیاهی نظیر جوز هندی ـ سابقه یا ابتلا به هر نوع بیماری ـ زایمان اخیر ـ سقوط یا ضربه به سر یا بدن ـ تبی که چندین روز طول کشیده باشد ـ خونریزی شدید هنگام عادت ماهانه ـ استفاده از “آی یو دی” ـ جراحی شامل کارهای دندانپزشکی ـ اسهال شدید ـ بیحسی نخاعی، یا پرتودرمانی با اشعه ایکس
توصیه هایی در مصرف قرص وارفارین
ـ به طور مرتب به پزشکتان مراجعه کنید تا بهبودتان را زیر نظر داشته باشد. پیش از مصرف داروهای دیگر، حتی داروهای مجاز بدون نسخه، ویتامینها و داروهای گیاهی، با پزشکتان مشورت کنید. ـ اگر چند روزی بیاشتها شُدید، پزشکتان را مطلع کنید، زیرا ممکن است دچار کمبود ویتامین K شوید و در نتیجه اثر وارفارین در بدنتان افزایش یابد. ـ یک برگه شناسایی پزشکی همراه داشته باشید که نشان دهد وارفارین مصرف میکنید. ـ از ورزش یا فعالیتهایی که ممکن است در آنها آسیب ببینید بپرهیزید. ـ مراقب باشید دستتان را نبرید و از خلال دندان استفاده نکنید. ـ از ماشین ریشتراش (به جای تیغ ریشتراش) و از مسواک نرم استفاده کنید. ـ به هر پزشک و داروسازی که مراجعه میکنید بگویید که وارفارین مصرف میکنید. ـ وارفارین را دور از دسترس کودکان و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط وارفارین فاسد میشود). ـ وارفارین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان، در توالت دور بریزید. ـ هنگام مصرف وارفارین نباید نوشیدنی الکلی بنوشید. الکل روی عملکرد وارفارین در بدنتان تأثیر میگذارد. – تغییرات واضح و زیاد در رژیم غذایی خود ندهید. ـ و از همه مهمتر دارو را هرگز به طور خودسرانه قطع، یا کم و زیاد نکنید.
قرص وارفارین
- ۰ نظر
- ۳۰ دی ۹۷ ، ۱۰:۴۹